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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
01/03/2013 |
Data da última atualização: |
24/06/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CANÇADO, G. M. de A.; SETOTAW, T. A.; FERREIRA, J. L. |
Afiliação: |
Geraldo Magela de Almeida Cançado, EPAMIG; Tesfahun Alemu Setotaw, EPAMIG; JULIANO LINO FERREIRA, CPPSUL. |
Título: |
Applications of biotechnology in olive. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Biotechnology, Nairobi, v. 12, n. 8, p. 767-779, Feb. 2013. |
DOI: |
10.5897/AJBX12.015 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Many scientific and technological fields make use of biotechnology. Among the most important applications of biotechnology in agriculture are large-scale commercial micropropagation, genetic transformation and the development of transgenic varieties, embryo rescue in plant breeding programs, genotyping based on DNA markers, studies of genetic evolution and diversity, and genome sequencing. These myriad applications of modern biotechnology and molecular biology are being applied to the olive tree, a crop cultivated for thousands of years in many places of the world and whose products are consumed globally. The selection and development of olive cultivars by conventional breeding methods is costly and time consuming, therefore, the application of biotechnology procedures and techniques, such as in vitro cultivation, molecular markers, and genomic and genetic transformation in this species may facilitate the improvement of important traits of this crop, such as biotic and abiotic resistance and tolerance, yield performance and oil quality. In this review, we present current applications of modern biotechnology and molecular biology in olive species. |
Thesagro: |
Azeitona; Cultura de tecido; Marcador molecular. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77747/1/Ferreira-Cancado-et-al13.pdf
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Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
20/01/2023 |
Data da última atualização: |
20/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LUIZ, A. J. B. |
Afiliação: |
ALFREDO JOSE BARRETO LUIZ, CNPMA. |
Título: |
O papel do idioma na aquisição e divulgação do conhecimento em geotecnologias. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO REGIONAL DE GEOPROCESSAMENTO E SENSORIAMENTO REMOTO, 2., 2004, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2004. p. 1-10. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi discutir a necessidade de livros-texto, em português, para disciplinas relacionadas com o ensino das geotecnologias nos cursos de graduação e pós-graduação no Brasil. O foco foi dado sobre a redução do tempo de aprendizado e sobre o crescimento da qualidade de compreensão quando os estudantes lêem um novo tema em seu próprio idioma. |
Palavras-Chave: |
Ciência e tecnologia; Geoprocessamento; Geotecnologias. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151122/1/2004PC-Luiz-papel-17343.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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